Herfst herfst, wat heb je te koop...?

  • Home
  • Blog
  • Herfst herfst, wat heb je te koop...?
  • 15/10/2020
  • Andrea Drost

Een mooie wandelcoaching...

Kort geleden maakte ik een mooie wandeling met een jonge tiener-coachee. Ze kampte met een paar prangende levensvragen. Vragen waarop ze zelf wel het antwoord wist, maar waarbij onze gesprekken haar op weg hebben geholpen. Al wandelend kreeg ik haar verhaal te horen. Haar vragen. Hoe ze daar tot nu toe mee was omgegaan. En hoe dat misschien ook anders zou kunnen. Zo gemakkelijk komt het brein en onze gevoelswereld in beweging tijdens een wandeling. Deze jonge coachee was op zoek naar bredere, nieuwe perspectieven.
Al wandelend, en door haar zo nu en dan een verkennende vraag te stellen, werd haar duidelijk welke weg ze zou gaan inslaan. Fysiek in beweging brengt in ons eigenlijk ook altijd mentaal en gevoelsmatig in beweging. Er ontstaan nieuwe perspectieven, zowel voor de wandelcoach als voor de coachee..

'Ik vond het fijn dat ik mijn verhaal kwijt kon en dat er naar mij geluisterd werd. Voor de coaching had ik het gevoel dat ik een beetje vastgelopen was maar nu kan ik weer verder'. 'De wandelcoaching vond ik heel fijn'.

Herfstwandeling
Afgelopen week was het in de helft van Nederland herfstvakantie. Ook kwamen er weer nieuwe Corona-maatregelen in ons leven. En daarmee kwamen er bij mij onrust, onzekerheid en vragen bovendrijven. Dan maar eens naar buiten. Al wandelend werd het ook mij weer duidelijk. Duidelijk hoe heilzaam het is om met mijn eigen vragen op pad te gaan. Hoe ga ik de geplande trainingen vormgeven? Hoe zorg ik ervoor dat de participanten in een onderzoeksproject toch betrokken blijven? Hoe ga ik de teams die ik coach toch ontmoeten en support bieden. Hoe krijg ik het voor elkaar dat ik mijn werk ook leuk blijf vinden als er zoveel online moet? Zittend achter mijn computer lukt het vinden van mijn antwoorden niet altijd. Wandelend in de natuur met de zon op m'n gezicht gaat dat ineens veel beter. De paddestoelen glimmen me juichend tegemoet. De uitzichten over de velden geven me een gevoel van ruimte en rust. Ik zie weer mogelijkheden. Ik krijg weer vertrouwen voor nieuwe ideëen.

Het liedje 'herfst herfst, wat heb je te koop..' bracht me dichterbij de vrolijkheid van het kind in mij. Het onbevangen kind. Een mooie wandeling in de herfst brengt me weer tot leven. Brengt nieuwe energie!
Ja, ook nu zit ik alweer te lang achter m'n laptop. Ik ga maar weer eens...even wandelen! Genieten van moeder natuur. Fijne dag nog!

 

 
Share our website