Mr en Mrs Senior Pride

  • 27/06/2019
  • Andrea Drost

Op 25 juni was het dan zover, de Nationale Ouderendag. Op deze dag organiseert Roze 50+ , het samenwerkingsgverband van ANBO en COCeen leuke en vrolijke middag. Elk jaar worden ook twee ambassadeurs Roze50+ beloond voor hun vrijwilligerswerk. Dit keer was dat in Tivoli in Utrecht. DrostEffect was erbij als betrokken teamcoach en trainer voor de kernteams van onder andere regio Oost en Noord voor Roze 50+.
 
Clem Bongers uit Nijmegen en Marjet Bos uit Oldambt hebben hun prijs ten volle verdiend. Zij hebben beiden veel werk verzet om aan de bewustwording en empowerment van de LHBTI-oudere in onze samenleving bij te dragen. Voorbeelden hiervan zijn: ontmoetingsgroepen opzetten, voorlichting geven en motiveren voor de Roze Loper in verzorgingshuizen, betrokkenheid van gemeente en maatschappelijke organisaties organiseren, symposia mogelijk maken en ga zo maar door.
Clem met zijn jarenlange ervaring en toegankelijke aimabele uitstraling heeft veel bereikt voor de bewustwording rondom de uitdagingen waar de oudere LHBTI-medemens soms komt te staan. En ook Marjet, zoals zij met haar doorzettingsvermogen en innerlijke kracht een LHBTI-community uit de grond heeft weten te stampen in Oldambt. Beiden verdienen zij de prijs! Het was prachtig om te zien hoe de volle zaal enthousiast applaudisseerde voor Clem en Marjet. Terecht verdiend.

WIl je meer lezen? Het Dagblad van het Noorden heeft erover geschreven.
Share our website