Blog

Hoe de praatstok helpt om verbinding te creëren.

  • Andrea Drost -
  • 29/04/2019  |  Comments (0)

Verhalen vertellen met de praatstok

Onlangs hebben we met een team weer eens een inspirerende training beleefd. We kenden elkaar al wat langer en zaten vol verhalen. We rolden over elkaar heen met onze verhalen. Tot dat...de praatstok ten tonele verscheen.

De belangrijkste start van een nieuwe groep of team is om elkaar te leren kennen. Elkaar verhalen vertellen en om te luisteren naar elkaars verhalen kan daarbij helpen. Een eeuwenoude traditie kennen we vanuit de indianen die met elkaar in een kring gingen vertellen over dat wat ze weten, wat ze verwachten, waar ze tegenaan lopen en welke inzichten ze over een onderwerp hebben. Dat doen ze bijvoorbeeld met een talking stick. De praatstok. Degene die de praatstok in zijn handen houdt mag praten en de anderen luisteren alleen maar, net zolang totdat de verteller klaar is. Dus geen interruptie met meningen of (andere) ideeen. Nee, alleen maar luisteren. En pas als de verteller helemaal klaar is met spreken, legt hij de stok neer en mag een ander de stok oppaken en gaan vertellen wat hij wil, denkt, vindt, overweegt, heeft meegemaakt.

Deze manier van verhalen vertellen geeft rust en ruimte voor iedereen, ook voor degenen die luistert en al snel zijn reactie of oordeel klaar heeft. Nee, het idee is luisteren naar elkaar in rust en totdat de verteller klaar is. Het geeft sneller inzicht in de drijfveren en motivaties van de ander. Maar ook rust om te luisteren en voelen naar de onzekerheden van de ander. Het geeft tijd om een (nieuwe) mening te vormen, en vaak is deze minder scherp en met meer respect vanwege de aandachtige luisterhouding.

Onlangs had ik nog zo'n bijeenkomst waarin de deelnemers van die workshop met alllerlei onrust en boosheid en meningen over anderen aan tafel zaten. Ze rolden bijna over elkaar om de aandacht te krijgen voor hun onrust, hun boosheid, hun verdriet en hun irritaties. Totdat...ik de praatstok op tafel legde en hen uitlegde hoe het werkt. Precies zoals ik hierboven beschrijf. Er trad rust op en aandacht voor elkaar. En wat nog veel mooier was, er kwamen open en oordeelloze vragen op tafel. De mensen uit deze groep hielpen elkaar om te zoeken naar oplossingen door te vragen naar 'hoe, wie, wat, waar, wannneer' en 'wat gaat jou helpen om'...en 'wat maakt dat het zo ging denk jij'... Dergelijke open vragen helpen de ander om na te deken over wat er nu eigenlijk gebeurd is. Maar ook, welke rol speel je er zelf in en wat heb je eigenlijk nodig. Niet alleen jij als professional en collega maar ook jij als mens. Er trad meer verbinding op tussen deze mensen en het probleemoplossend vermogen kreeg in alle rust de ruimte. De moeilijke situaties die er waren geweest tussen mensen verzachtte en samen werden er oplossingen gevonden doordat de verteller met alle aspecten van zijn verhaal de tijd en de aandacht kreeg. Hij kon daardoor ook zijn eigen oplossingen en ideeen naar boven laten komen.

Kortom, samen verhalen vertellen en aandachtig naar elkaar luisteren helpt elke deelnemer van een groep of team om zelf oplossingen te vinden. En die oplossingen passen vaak beter bij deze mens dan dat de ander allerlei adviezen op je afvuurt al voordat je jouw hele verhaal hebt verteld. We kennen uiteindelijk wel allemaal onze eigen oplossingen, maar we vinden die vaak pas als we de tijd krijgen om ons verhaal te vertellen en de ander oordeelloos en met tijd en aandacht luistert.

En wat blijkt? Er ontstaat een positieve verbnding tussen mensen die elkaar eerder misschien niet graag zagen. De praatstok, een wondermiddel...

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)