Erkenning voor de vrijwilliger van Roze 50+

  • Home
  • Blog
  • Erkenning voor de vrijwilliger van Roze 50+
  • 27/10/2020
  • Andrea Drost

Mr Senior Pride Award 2020
 
Er waren eens…
een enthousiaste, vrolijke man die zich al sinds zijn jeugd in de jaren ‘70 actief inzet voor de homobeweging... en twee vrouwen die hem op de Nationale Roze Ouderendag gingen zoeken om hem te huldigen. Het was 26 oktober 2020. Ze gingen al vroeg op pad. En ze kwamen uit in het mooie Ruurlo. Daar vonden ze hem!
 
De man die zij zochten, is een goeie bekende van het COC in Deventer. En vele anderen kennen Ralph Kleinbussink ook in deze gezellige stad en daarbuiten. Hij schuwt de lokale media niet om aandacht te vragen voor het belang van erkenning. Erkenning voor de liefde. Liefde voor iedereen!
 
En daarom hou ik van hem. Ralph is een positief mens. Hij heeft absoluut geen last van het ‘Calimero-effect’. Hij gedraagt zich niet als slachtoffer. Slachtoffer van wat er allemaal tegen hem gezegd of gedaan is. Nee, integendeel. Hij roept mensen juist op om het heft in eigen hand te nemen. Om aandacht te vragen voor de vrijheid om lief te hebben, ongeacht je seksuele voorkeur.
 
Als vrijwilliger voor Roze 50+ vraagt Ralph al jaren aandacht voor Roze ouderen die de kast weer in gaan. Opnieuw de kast in omdat ze zich niet veilig voelen. Niet veilig of geaccepteerd, ook al waren ze jaren getrouwd met iemand van dezelfde sexe. Maar ook in een zorgafhankelijke situatie moet je toch jezelf kunnen blijven? Ja, dan komt Ralph in actie en weet hij je daarvan te overtuigen op een vrolijke doch serieuze wijze. En dan moet je wel halsstarrig zijn als directeur van zo’n instelling als je Ralph niet binnenlaat voor een gesprek over de Roze Loper. 
 
En gister was het Nationale Roze Ouderendag. Een dag die jaarlijks georganiseerd wordt door Roze 50+ om aandacht te vragen voor LHBTI-ouderen in Nederland.
Op deze dag hebben we vanuit Roze 50+ Ralph gehuldigd voor zijn werk. Hij is uitgeroepen tot Mr Senior Pride 2020. Vanwege zijn goeie werk en de wijze waarop hij dat doet,  positief en met verve. Met warme aandacht en een kwinkslag. Ik mocht hem de prijs overhandigen vanuit mijn rol als zelfstandig coach van de teams Roze 50+, samen met de Mrs Senior Pride 2019, Marjet Bos. En een feestje, nou dat was het! 

Ik hoop Ralph nog heel vaak te ontmoeten de komende jaren en te kunnen genieten van hem als mens en van zijn inspirerende, humorvolle inzet voor Roze 50+. 
En wat een leuke publicatie in de Deventer Post op 4 november jl...
Comments (3)
Maggy Slagboom

Wat super ?? Lieve kanjer van harte gefeliciteerd met deze erkenning!!! Ten volle verdiend xxx

Marion Van Beek

Gefeliciteerd kanjer van het jaar!!!!!

Ferdinand van Keeken

Ha Ralph! Wat een geweldig bericht. PROFICIAT! Altijd fantastisch wanneer je werk wordt opgemerkt en gewaardeerd! Hartelijke groeten, Ferdinand.

Share our website