Een creatieve reis in de psychologie

  • Home
  • Blog
  • Een creatieve reis in de psychologie
  • 26/10/2014
  • Andrea Drost

Op 16 september weer een workshop voor coaches en therapeuten volgen bij Lucy Schaaphok. Al eens eerder had ik kennis gemaakt met haar workshop Soul Collage® en was ik getroffen door de impact van de methode.
En nu dan op 20 november een hele ochtend met mijn intervisie-maten aan de Soul Collage. Het werd een 'intro-visie' in plaats van een inter-visie sessie. Voor de hele groep een verrassing wat mijn Soul Collage 'intro-visie' sessie zou brengen. Met aan tafel diverse verandermanagers die uitstekend kunnen communiceren en hele organisaties op een ander spoor helpen. Bij die werkzaamheden speelt kennis en ervaring een grote rol, maar ook intuitie volgen is voor deze mensen belangrijk. En nu dan dus met Soul Collage een heel dagdeel eerst intuitief plaatjes kiezen, en er dan een collage van maken. Heel ontspannend is dat en ook verrassend hoe creatief een mens dan blijkt te zijn. Daar werd iedereen blij van. Maar dan het vervolgdeel waarbij een ieder zijn kaart mocht gaan lezen.... Mooie persoonlijke verhalen. Er vielen stiltes. Er vloeiden zelfs stille tranen. Het was ontwapenend om te zien wat Soul Collage te bieden heeft. Wat een krachtig instrument. Zowel voor een ontdekkingstocht naar binnen, introspectie, zelfinzicht vergroten, als verbinding in de groep. En de ontdekking van de creativiteit die we wel degelijk allemaal hebben, blijkt ook deze keer weer krachtig.

Het is een inspirerende methode, die ieders creativiteit leert ontdekken, waarderen, en bovenal weer meer zelfinzicht verschaft. Ik vind dit een mooie manier om open-minded zelfonderzoek te doen waarbij ieders gevoel zich als vanzelf verbindt met zijn weten, door de verbintenis met creativiteit. Iedereen kan dat. Een mooie uitnodigende tool om nog vaker in te zetten in mijn praktijk! 
 
Share our website