een SoulCollage® bachelor party

  • Home
  • Blog
  • een SoulCollage® bachelor party
  • 02/03/2020
  • Andrea Drost

Een groep vrouwen  wil een vriendin, zus, nichtje, dochter een onvergetelijke dag bezorgen, omdat zij binnenkort gaat trouwen. Samen met haar willen zij een workshop SoulCollage® doen en  vragen mij om deze workshop te geven. En daar zeg ik dan natuurlijk direct 'ja' op. Want  een feest vieren met SoulCollage® vind ik een geweldig goed idee. Dus toog ik met mijn kratjes vol materialen op 29 februari naar de Federatie in Amsterdam. Een prachtige dag met wolken, zon, wind en uitzicht over het IJ. Wat wil een mens nog meer. En laat het warempel volgens de Maya-kalender de dag van het Onbevangen Kind zijn... Hoe mooi is het om op zo'n dag de creativiteit van deze twaalf vrouwen uit te mogen nodigen tot uiting te komen. Spelen als een kind met plaatjes, schaar en plaksel, dat wil toch iedereen 😀!?
 
  

Wat een mooi schouwspel, de manier waarop deze groep met elkaar in verbinding komt, zodra we de zelfgemaakte collage-kaarten gaan 'lezen' volgens de officiële werkwijze van Seena Frost, zoals ik dat geleerd heb. Het is een prachtig, reflectief en inzichtgevend proces. Er wordt hier en daar een traantje gelaten. Is het de herkenning van eigen kwetsuren, of uitdagingen, of is het blijheid? Alles mag er zijn. Alles is okay. We hebben mooie gesprekken over zelf-acceptatie en zelf-compassie. Hoe gemakkelijk gezegd is dat naar een ander toe en hoe moeilijk kan het zijn om onszelf dat toe te staan. 

Wat ik vooral zo bijzonder aan deze middag vind...? De verbinding die je ziet en voelt ontstaan tussen vrouwen die elkaar al dachten te kennen, maar ook tussen vrouwen die elkaar eigenlijk nog helemaal niet zo goed kenden. Hoe mooi om dat te zien ontstaan tijdens een bachelor party: de basis is gelegd voor een vrolijk feest. Een feest van verbinding in de liefde voor het bruidspaar. Maar wat te zeggen over de verbindingen op zielsniveau die hier vanmiddag zijn ontstaan. 

Tijdens mijn reis terug naar Groningen voel ik de dankbaarheid dat ik deze middag heb mogen faciliteren. Ook ik heb de verbinding met deze voor mij totaal nieuwe mensen mogen ervaren. En dat in één middag...🙏🏼
Wat wens ik hen een mooie trouwfeest toe, niet alleen de bruid, het bruidspaar, maar de hele groep!
 
 
Share our website